Игор Крезич - така се казва може би един от най-големите фенове на Tesla на Балканите. След следващите няколко абзаца ще разберете защо той лесно може да бъде наречен така.

Крезич е от Босна и освен на Tesla, той е голям фен и на пикапите на Ford. Преди около 8 месеца той решил, че няма да чака футуристичния пикап на Илън Мъск Cybertruck, а ще си направи негов такъв.

Осем месеца по-късно неговата мечта се сбъдва. Толково време било необходимо на ИТ специалистите и инженерите от компанията Stark Solutions, собственост на Крезич, да разглобят здрав Ford Raptor F-150 до най-малките му части и след това да го трансформират в превозно средство, наподобяващо Cybertruck.

Tesla набра над половин милион поръчки за пикапа Cybertruck

Tesla набра над половин милион поръчки за пикапа Cybertruck

Производството на новия електромобил ще започне едва през 2021 година

Между получилия се резултат и истинския електрически пикап на Tesla обаче има една основна разлика - превозното средство на Крезич се задвижва на бензин, а не с батерия. По този начин той получил кола, изградена на основата на Ford Raptor F-150, приличаща на Cybertruck, но и отличаваща се с една типично балканска черта.

Когато изкарал колата за първи път по пътищата на южния град Мостар, Крезич предизвикал много внимание, разказва пред Reuters Марио Корич, управител на компанията.

Снимка 495189

Източник: Facebook

"Всички гледаха и половината от тях мислеха, че сме направили танк, защото хората не знаят какво е Cybertruck. Едно момиче дори спря и попита дали това е мястото, където произвеждат Tesla Cybertruck", посочи Корич.

Междувременно Крезич отказва да говори пред Reuters.

Въпреки че може да не изглежда идентичен с функционалния прототип на Cybertruck, пикапът като цяло улавя духа му.

"Собственикът искаше да комбинираме две противоположни страни - Ford и Cyber - защото той е фен както на Tesla, така и на Ford, така че обединихме две души в една", каза той.

По думите на Корич Stark Solutions сега се опитва да регистрира пикапа, за да може той да бъде управляван по пътищата. Компанията обаче среща проблеми, тъй като острите ръбове на автомобила като тези, които се виждат на Cybertruck, са забранени в Босна.

Tesla ще създаде нов, нормален пикап, ако футуристичният Cybertruck не се продава добре

Tesla ще създаде нов, нормален пикап, ако футуристичният Cybertruck не се продава добре

Пикапът трябва да излезе на пазара догодина

Тесла планира да изгради своята фабрика за Cybertruck на стойност 1,1 млрд. долара близо до Остин, Тексас, като прекратява интензивна конкуренция със съседния щат Оклахома, обяви през юли главният изпълнителен директор на автомобилния производител Илън Мъск.

С начална цена от 39 000 долара, Cybertruck прилича на брониран автомобил и се стреми към сърцето на печелившия бизнес с пикапи в Детройт. Електрическото превозно средство се очаква в края на 2021 година.