В Бразилия се строи нова статуя на Исус Христос, която ще е по-висока от статуята в Рио- една от основните забележителности на града, предава CNN.

Идеята е на местния политик Адроалдо Концати, който почина през март от COVID-19. Проектът струва 350 000 долара. Очаква се да бъде завършен по-късно през годината. Финансирането идва от дарения от страна на хора и компании, обявиха от асоциацията AACristo.

Статуята в южния бразилски град Енкантадо ще бъде висока 43 метра заедно с пиедестала, което ще я направи третата най-висока статуя на Исус в света. Строежът й е започнал през 2019 г., а миналата седмица са добавени главата и ръцете.

Разстоянието между разтворените ръце на Христос е 36 метра. Чрез вътрешен асансьор туристите ще могат да достигат на височина от около 40 метра, до нивото на гърдите й, откъдето ще могат да се наслаждават на гледката.

Само две статуи на Исус ще бъдат по-високи от тази в Енкантадо. Едната е на хълма Бунту Бураке в Индонезия, която е с височина от 52,55 м с пиедестала. Другата е в Шебоджин, Полша, която е с височина от 52,5 метра.