Когато хората печелят пари от предавания, като "Сделка или не", в повечето случаи си купуват нов дом или организират ваканция.

Участникът Али Тейсера от американския формат на шоуто възнамерява да изхарчи цялата си печалба за сладолед, пише CNBC. Въпреки че на пръв поглед планът на дамата изглежда лекомислен, това далеч не е така. Тейсера иска да вложи по-голямата част от сумата в бизнеса си за сладолед.

Тя основава фирмата Karma Ice Kreme за замръзени десерти преди две години и сега иска да я развие с наградата от играта. Освен паричната сума младата бизнес дама е използвала шоуто като платформа, за да популяризира своята компания.

Още преди да спечели 6-цифрената сума, приоритет за Тейсера е било да развие бизнеса си. Тя не е чакала конкретно тази печалба, но пък 108 000 хиляди долара идват в най-подходящия момент.

Тейсера играе през цялото шоу доста рисковано и накрая приема сделка на банкера за над 100 000 долара. Предложението обаче не включва само финансова част. Късметлийката получава и менторство от Бен Ван Лийуен, основател на известния бранд сладоледи Van Leeuwen Artisan Ice Cream.

Тейсера казва, че не съжалява за приетата сделка. За нея е важна възможността да разрасне бизнеса си с тези пари.

"Знаех, че има възможност да спечеля много повече пари, но най-ценното е, че си тръгнах от играта с менторство", признава тя.