Тези избори се оказаха катастрофални за малките партии в България. Те не само че не влизат в парламента, но и този път ще се простят с партийната субсидия, която им се полага за изборни резултати над 1% от общите гласове.

6 партии и коалиции преминават този праг, но не успяват да съберат нужните 4% за депутатски мандати. Това са "Реформаторски блок - Глас народен", Движение "Да, България", ДОСТ, Нова Република, Коалиция АБВ - Движение 21 и партия "Възраждане".

От шестте политически субекта единствено последният получава партийна субсидия според данните на ЦИК при 98.5% обработени протоколи. Причината: всички останали се явяват като коалиции и по закон нямат право на държавна субсидия.

Какви заплати ще получават новите депутати?

Какви заплати ще получават новите депутати?

Народните представители ще имат редица финансови привилегии

Политическа партия "Възраждане" обаче се яви сама на тези избори и макар на ръба, преминава засега бариерата с резултат от 1.08% или 37 423 гласа в национален мащаб. ,

По сега действащия закон годишната субсидия възлиза на 11 лева на глас, което прави 411 653 лева към момента. За четири години общата сума, която партията ще вземе, е 1 646 612 лева. Партията получа право и на държавен имот, в който да разположи свой офис.

Лидер на ПП "Възраждане" е Костадин Костадинов, който беше част от партия ВМРО.