Бихте ли си купили пясък за $34 милиона? Вероятно не, но това се случва в Дубай. За тази цена е продаден парцел от 2276 квадратни метра в залива Палм Джумейра, което го прави най-скъпият парцел, продаден в ОАЕ.

Сделката беше сключена миналата седмица и надмина предишния рекорд за продажба на парцел от 24 милиона долара, според глобалната консултантска компания за имоти Knight Frank. Парцелът струва 1 388 долара на квадратен фут, според  агенцията. Парцелът е продаден на международен купувач, но самоличността му не е разкрита. Върху парцела ще построят имение по поръчка.

За парцела е имало голям интерес от страна на инвеститори. "Търсенето беше много силно заради неговата ексклузивност, а и заради недостига на предлагане в залива Джумейра", заяви Андрю Къмингс, партньор и ръководител на отдела за първокласни жилищни сгради в Knight Frank, пред The ​​National news.

Според експерта това е още един знак, че Дубай е най-добрата дестинация за международни инвестиции в недвижими имоти заради атрактивния начин на живот и благоприятната бизнес среда.

Продажбите на луксозни жилища в Дубай достигнаха 6 милиарда дирхама през първото тримесечие на 2023 г., като богатите купувачи са закупили 88 жилища, оценени нанад 10 милиона долара. Продажбите на първокласни имоти продължават да растат на фона на икономическо възстановяване.

Как Дубай измести Флорида и се превърна в световна столица на луксозните имоти

Как Дубай измести Флорида и се превърна в световна столица на луксозните имоти

Наскоро е сключена сделка за покупка на имот на стойност $55,3 милиона за апартамент с пет спални

Продажбите на луксозни жилища са на основните жилищни пазари на емирството на Палм Джумейра, Емирейтс Хилс и остров Джумейра Бей Там се сключват 64% от от този тип сделки за първокласни жилища, според доклад на Knight Frank за предходното тримесечие.

Дубай е класиран като четвъртият най-активен пазар в света в сегмента на луксозните жилища - продажбите на първокласни имоти продължават да се повишават.

Миналата година емирството регистрира продажбата на 219 жилища на цена над 10 милиона долара, като общата стойност на сделките достигна 3,8 милиарда долара. Това нарежда Дубай след Ню Йорк (244 жилища), Лос Анджелис (225) и Лондон (223 продажби) според Knight Frank.

Имотен магнат: Дубай се възползва от войната в Украйна. Сделките с имоти бият рекордите от 2009-а

Имотен магнат: Дубай се възползва от войната в Украйна. Сделките с имоти бият рекордите от 2009-а

В продължение на седмици след нахлуването на Москва в Украйна, множество руски граждани отиват в Дубай

Средната цена на луксозно жилище в Дубай се е повишила с 27% през първото тримесечие на годината в сравнение с предходното, според доклад на Luxhabitat Sotheby"s.

Средната цена на първокласен имот в емирството се е увеличила до 25,2 милиона дирхама или 6,8 милиона долара.