Всяко нещо има своето начало, дори гигантът за онлайн търговия Amazon. През 1994 г. Джеф Безос напуска работа в хедж фонд в Ню Йорк и се запътва към покрайнините на Сиатъл, където наема къща и започва да изгражда империята си в гаража на имота. Сега знаменитото жилище, което е поставило основите на най-успешната компания за интернет търговия, се продава за $1,488 милиона, пише CNBC.

Снимка 407338

Източник: www.johnlscott.com

Къщата се намира на градчето Белвю, край Сиятъл, щата Вашингтон и се определя като родното място на Amazon.

В книгата "The Everything Store" на Брад Стоун, в която се разказва за възхода на американския онлайн търговец, има и обява за работа. Тя е публикувана от самия Безос през 1994 година. В нея той дава местоположението на къщата като адрес на компанията, която тогава се е наричала Cadabra. Обявата е за разработчици на софтуер, "който да помогне на пионера в интернет търговията".

Снимка 407341

Източник: www.johnlscott.com

Според настоящата обява за продажбата ѝ, къщата е напълно ремонтирана през 2001 година. Гаражът също е бил реновиран и едва ли е запазил вида си от времето, когато е служил за работно място на Безос, според агента за недвижими имоти Път Съливан от John L. Scott Real Estate.

Снимка 407336

Източник: www.johnlscott.com

Днес таванът в дома е с 3-метров свод от борова дървесина. Построената през 1954 г. едноетажна къща с площ от 469 квадратни метра, последно е продавана през 2009-а за $620 000. В задния двор има пространство за партита и джакузи.

Снимка 407337

Източник: www.johnlscott.com

Безос никога не е притежавал къщата, а само я е използвал за работата си. Сега е собственик на имоти из цялата страна, включително и къща край езерото в Медина, щата Вашингтон на стойност $25 милиона. Богатството му възлиза на $136 милиарда, според информация на Forbes.