Макар пазарът на жилища в САЩ да се охлажда, според някои данни, изглежда все още е добър момент да се продава дом, дори такъв, който се нуждае от основен ремонт.

Подобен с случаят с къща, намираща се малко извън Бостън, която е била опожарена само преди месец. Изгорялата къща е с три спални и една баня и беше обявена за цена 399 000 долара, според обявата й на Zillow.

"Къщата се нуждае от цялостно обновяване", се казва в обявата, като се уточнява, че може да се наложи събаряне и повторен строеж. "Голям потенциал за изграждане на нов и очарователен дом в желания Мелроуз - град, където стойността на имотите продължава да се покачва", пише в описанието, цитирано от CNN.

Оказва се, че обявата е на цена доста по-ниска от стойността на къщата, която по-рано през лятото е оценена на 640 700 долара в Zillow.

Средната цена на еднофамилна къща в Масачузетс, където се намира изгорялата къща, е била 552 000 долара през август - 12% ръст на годишна база.

Цените на жилищата в САЩ се покачват с най-бързия си темп от 45 години насам

Цените на жилищата в САЩ се покачват с най-бързия си темп от 45 години насам

Кое предизвика жестокият ръст на цените?

Може и да изглежда като лудост да си купиш изгорена къща, но слабото предлагане и голямото търсене доведоха до невъобразим скок на цените на жилищата през тази година и принудиха отчаяните купувачи на жилища да се състезават дори за най-нежеланите къщи.

Това лято една от агенциите за недвижими публикува обява за къща с пет спални в Колорадо Спрингс за 590 000 долара, наречена "малка част от ада".

Домът беше разрушен от бившия наемател. Гниеща храна и мъртви животни придават на къщата зловещ вид. Въпреки това е била продадена за 580 000 долара през юли, според данни на Redfin.