Търсят се жители за Сардиния! Включително с финансови стимули властите се опитват да привлекат желаещи да се заселят на слънчевия остров.

15 хиляди евро в джоба

Всеки, който приеме офертата, ще бъде възнаграден с €15 хиляди под формата на безвъзмездна финансова помощ от местното правителство. И още една екстра: тази сума не трябва да бъде връщана при никакви обстоятелства.

Екзотичен остров в Адриатическо море се продава за €700 000

Екзотичен остров в Адриатическо море се продава за €700 000

Островът се нарича Mali Kosmač и се намира в Хърватия

С новата мярка властите обявяват война на обезлюдяването на острова и същевременно се надяват да дадат мощен икономически импулс за развитие на селските райони там.

Сардиния е вторият най-голям средиземноморски остров с километрични девствени плажове, огромен брой слънчеви дни през годината и живописни градове с богат културен афиш. Накратко: едва ли човек може да си представи по-добро място за живеене.

Abu Dhabi Ports Group инвестира в изкуствен остров край румънското черноморско пристанище "Констанца"

Компания от Абу Даби иска да инвестира в изкуствен остров в Черно море

Компанията иска да построи и интермодален карго логистичен център

Финансирането е осигурено

Парите, които ще бъдат отпускани на заселниците, трябва да се използват по предназначение: за покупка и ремонт на къща, а второто условие е тя да се намира в община с по-малко от три хиляди жители. Освен това тези €15 хиляди, които ще се отпускат, са максималната сума на помощта - по правило тя не може да надвишава 50 процента от цената на имота или на ремонта.

За проекта са заделени €45 милиона, които ще стигнат за поне 3 хиляди домакинства, които могат да се възползват от щедрото предложение. Както съобщава сайтът TheMayor.eu, заселниците трябва най-късно до 18 месеца след пристигането си на острова да се регистрират адресно там, за да могат да кандидатстват за безвъзмездната помощ.

Защо Дания иска да вземе под наем руския остров Шумшу?

Защо Дания иска да вземе под наем руския остров Шумшу?

Компанията е готова да вложат 2,5 милиарда долара в развитието на региона

Освен тази програма за заселване съществуват и други проекти за саниране на запуснати имоти. Един от тях е проектът "Къщи за едно евро", който набира скорост също и на остров Сардиния.