Вече няма съмнение, че в столицата ще бъде издигнат нов небостъргач, който може да се превърне и в най-високата сграда в града. На вчерашното си заседание от Столичния общински съвет (СОС) дадоха своето "да" за първата крачка по построяването на сградата, която трябва да се намира до мол "Парадайз Център" на булевард "Черни връх".

През миналата година стана ясно, че се готви такъв проект, като според информацията от тогава небостъргачът трябва да е 210-метров и да има 55 етажа.

По време на заседанието на СОС в четвъртък обаче не е била обсъждана или одобрявана конкретна височина на сградата, а само промяна в градоустройството на терена. На основа на това ще се прави проект за "Парадайз Тауър" и чак след това ще може да бъде получено разрешително за строеж, съобщават от специализирания сайт Gradat.bg.

Една от най-високите сгради в София е на крачка да получи разрешение за строеж

Една от най-високите сгради в София е на крачка да получи разрешение за строеж

210-метровият небостъргач трябва да се намира срещу "Парадайз център"

Инвеститор за проекта е компанията с руско участие "Магна МК", като тя е свързана със собствениците на "Парадайз Център" - "Булфелд".

При обсъждането на идеята за небостъргача през миналата година стана ясно, че той ще бъде разположен върху обща разгърната площ от 100 000 квадратни метра или колкото 500 тенис корта.

В сградата ще има търговска и жилищна част. Също така ще има офисни части заедно с луксозни апартаменти и мезонети.