Заради нежелание да оставят пари в брой на децата си. все повече възрастни избират извадят дебитни баноквикарти за деца си. Това показа проучване на Централна кооперативна банка (ЦКБ), която е сред първите банки, които пуснаха карти за деца през септември 2014 година.

Повишеният интерес към картите за младежи до 18 години се дължи на предимствата на продукта пред носенето на пари в брой - по-голяма сигурност, възможност родителите да превеждат пари по всяко време, както и по-добър контрол на разходите. Използването на дебитни карти от деца и младежи благоприятства за развитието на финансова култура от ранна детска възраст, както и по-голяма отговорност и независимост.

Снимка 244895

Детските карти Maestro и Visa Electron на ЦКБ са със специални, уникални дизайни, създадени от самите деца. ЦКБ първа използва рисунки за дизайн на картите рисунки. Те са на малките автори, спечелили конкурса на банката "Нарисувай своята ЕМОЦИЯ" през 2014 г.

Картите са разделени в две категории: Fun - за деца на възраст от 10 до 14 години и Cool - за младежи от 14 до 18 години. Картите Fun са предназначени за най-малките - с тях те могат да теглят джобните си пари на банкомат. С карта Cool младежите могат не само да теглят пари в брой от банкомат, но и да извършват разплащания в търговски обекти за малки суми.

Картите Cool и Fun се издават със съгласието на родителите, които получават пълна информация за операциите, извършени с банковата карта. Те дават и възможност за определяне на максимална сума на седмица, която да бъде използвана от децата.

Детските карти могат да се заявят онлайн на www.ccb-emotion.bg, в категорията Детско царство или в офис на Централна кооперативна банка.

За повече информация - телефон 0800 11 400 или имейл cards@ccbank.bg