Apple обяви, че ще проведе новата си продуктова премиера на 7 септември. Тогава ще бъдат представени и новите модели на iPhone. Събитието ще бъде стриймвано на уебсайта на компанията. 

Apple използваше предварително записани виртуални представяния на новите си продукти от началото на пандемията през 2020 година, но този път събитието ще бъде излъчвано на живо.

Очаква се компанията да представи нови модели на своите смарт часовници Apple Watch, които вероятно ще носят името "8-ма Серия", както и на слушалките AirPods. Смята се, че компанията подготвя и нови модели Mac и iPad, но те понякога биват представени на отделно събитие през октомври.

Очакванията са, че Apple ще представи четири нови модела iPhone, които вероятно ще носят името iPhone 14

Apple обикновено представя и нова версия на своята операционна система iOS за смартфони iPhone след събитието си през септември. Тази година обновеният софтуер включва възможността за изтриване или редактиране на съобщения.

Анализатори ще следят отблизо цените на новите модели на Apple, за да видят дали компанията е повишила цените на фона на кризата във веригите за доставки и инфлацията.