Британският милиардер и предприемач Ричард Брансън вярва, че неговата компания Virgin Galactic е съвсем близо до пускането на първите пътувания до Космоса за туристи.

"Ние би трябвало да бъдем в Космоса в рамките на няколко седмици, не на месеци", заяви той пред CNBC. По неговите думи първите тестове ще бъдат извършени съвсем скоро, след което следват и дебютните пътувания с клиенти на Virgin.

"Ще изпратим хора в Космоса се много по-късно от това, така че ни предстоят много, много вълнуващи няколко месеца", коментира Брансън.

По-рано тази година британецът призна, че Virgin Galactic влиза в "състезание" с компанията на Джеф Безос Blue Origin, която също планира да изпраща туристи в Космоса.

Милиардерът коментира, че билетите за полет с модела на Virgin SpaceShip Two няма да са евтини. Първоначално те ще струват около 250 000 долара за един.

Брансън очаква тази цена да се запази през първите години, но в следващото десетилетие допуска, че може да падне значително до 40 000 или 50 000 долара.