Пътуванията често са внимателно планирани, дългоочаквани и предполагат, че трябва да донесат само приятни емоции. Това обаче няма да е така, ако още в началото на ваканцията, някой открадне портмонето с документите ви, например.

За да избегнете подобна ситуация прочетете какви трикове правят измамниците, за да изнудят туристите и за да им измъкнат нещо. Информацията е от сайта за пътувания Travel + Lesure, публикувана от Business Insider.

1. Трикът с вестниците

Той е често използван в Рим. Ето какво представлява той: докато се разхождате в един момент ви заобикаля група деца. Те изглеждат напълно невинни, докато в един момент не запознат да размахват вестници пред лицето ви. Вие сте объркан и през това време те грабват чантата или портмонето ви и избягват.

2. Номерът с хотдога

Той е подобен на предишния. При него обаче ви издебват докато си купувате нещо за ядене на летището, например. Тогава непознат човек уж без да иска ви накапва в горчица или нещо друго. И докато непохватно почиства петното, грабва багажа ви и бяга.

3. Падащата жена

Жертви на този номер можете да станете най-вече в Лондон. При него джебчиите работят в група. Сред тях има възрастна жена, която случайно пада и моли за помощ. И докато около нея има скупчени хора, крадците отмъкват каквото могат от тях.

4. Фалшивата изложба

Бъдете внимателни, ако младеж, представящ се за студент по изобразително изкуство, ви покани на изложба в училищна галерия. При този сценарий навярно ще се озовете на място, където ще ви накарат да платите много висока такса за вход или да си поръчате скъпи напитки, докато изложените вътре експонати няма да бъдат нищо впечатляващо.

5. Трикът с млякото

За него разказват туристи, били на почивка в Камбоджа. Докато посетителите се разхождат, ги спира група деца, молещи да им купят мляко от магазина, защото са гладни и нямат пари. След като обаче получат каквото искат от съседния супермаркет и туристите си тръгнат, те влизат обратно и разменят стоката срещу парите. Продавачите вътре също участват в схемата и вземат част от парите.

6. Бавното броене на парите

Винаги проверявайте внимателно рестото. В някои магазини касиерите може излишно да проверяват много бавно и да се вглеждат внимателно в парите, които ви връщат. Те правят това, за да изгубите търпение и да не обърнете внимание какво точно ресто ви дават.