След като основателят на Amazon и Blue Origin Джеф Безос завърши успешно полета си до Космоса, той благодари на някои от хората, които помогнали в начинанието му като служителите и клиентите на Amazon, пише Business Insider.

"Искам да благодаря на всеки служител и всеки клиент на Amazon, защото вие платихте за всичко това. Благодаря ви от сърце и го оценявам", каза той.

За много от служителите, които са слушали коментарите на Безос, чувството не е съвсем взаимно.

Множество служители на Amazon споделят, че биха искали Безос да беше похарчил парите за друго, като например да плаща по-добре на работниците си.

По-голямата част от богатството на Безос е свързано с акциите му в Amazon. Най-богатият човек на света неведнъж обявяваше, че продажбата на акциите, които притежава в компанията, е за за да финансира мисиите на компанията Blue Origin. Някои работници заявиха, че са работили за успеха на Amazon, а оттам и за успешния полет с компанията на Безос с Blue Origin.

"Мога да се сетя за много други неща, които би могъл да направи с всички тези пари, които е похарчил за космическия си полет - по-добри заплати за начинаещите, бездомни, бедни", казва служител на Amazon, цитиран от Business Insider.