Една от малките и доскоро не толкова популярни страни на Балканите е напът да се превърне в новата любима дестинация на супербогаташите. Черна гора, наричана Новата Френска ривиера, днес е дом на около 64 милионери.

Техният брой вероятно ще продължи да расте с бързи темпове след като наскоро правителството в страната въведе програма за богати чужденци, които могат да получат гражданство срещу инвестиции в размер на няколко стотин хиляди долара. По-конкретно те могат да получат документи срещу 291 000 долара, разказва Business Insider.

Снимка 417746

Източник: iStock

Заради интереса на заможните хора към нея, Черна гора изгради две масивни яхтени пристанища. Там клиентите и техните яхти могат да се възползват от 24-часово обслужване или да останат в някой от луксозните хотели в близост.

Туристичеката агенция за пътувания Original Travel посочва Черна гора като една от топ дестинациите не просто за милионерите, но за милиардерите през 2019 година. Ето с какво още може да се похвали тя:

Снимка 417748

Източник: iStock

  • Към края на 2017 година там живеят 64 милионера или с 10 повече в сравнение с година по-рано;
  • Една от най-популярните дестинации за любителите на яхтите е Тиват;
  • Пристанище Черна гора е сочено за "яхтен рай" със своите бутици, хотели и ресторанти. Там магазини имат брандове като Dior, Rolex и Burberry;
  • Един от най-скъпите хотели там е Regent Porto Montenegro, който предлага 87 стаи за наемане и 62 - за продажба. Тройна стая за продажба струва около 2,5 милиона евро;
  • Друг мащабен проект е заливът Лустика. В изграждането на седемте хотели там, вили и голф игрище са вложени 1 милиард долара;
  • Не много далеч от него се намира островът Свети Стефан. Там има къщи, вили и стаи за настаняване, като нощувката може да струва около 990 долара.
Свети Стефан

Източник: iStock

Свети Стефан