Грабвайте паспорта и куфара си, защото десетте най-горещи дестинации за 2019 година вече са тук. Платформата Lonely Planet публикува традиционния си списък за местата, които си заслужава човек да види през следващата година.

Списъкът е оглавен от датската столица Копенхаген, която може би е не само повече от добро място за посещение, но също така се смята за едно от най-добрите места за живот.

Европа, Северна Америка, Южна Америка, Азия и Африка - всички те присъстват в тазгодишния топ 10.

След Копенхаген там се нареждат китайския град Шънджъ и съвсем близкия до нас Нови Сад. Четвърти е Маями, следван от Катманду и Мексико сити. Сред първите 10 са още сенегалската столица Декар, Сеатъл, Задар в Хърватия и Мекнес в Мароко.

Копенхаген

Източник: iStock

Копенхаген

От Lonely Planet съветват, ако сте се отправили към Копенхаген, да не пропускате да опитате от местната улична храна. В сърцето на града постоянно изникват много нови места, където човек може да й се наслади.

Подгласникът Шънджъ от своя страна е смятан за китайската Силициева долина, така че определено има какво да предложи на феновете на новите технологии. Заедно с това той се намира на границата с Хонконг и това е още една причина да го включите в списъка си с дестинации за идните 12 месеца.

Шънджъ

Източник: iStock

Шънджъ

За да видите градът на трето място няма да ви е нужно да пътувате толкова обаче. Нови Сад ще бъде Европейска младежка столица за 2019 година, а също така ще кандидатства за Европейска столица на културата за 2021 година, тъй като там се провеждат редица музикални и кино фестивали.

Нови Сад

Източник: iStock

Нови Сад

Маями не се нуждае от представяне със своите красиви плажове и луд нощен живот. А със своите целогодишно високи температури той е сред най-подходящите места за бягство през зимата.

Маями

Източник: iStock

Маями

За тези, които търсят уединение и вътрешен мир със сигурност Катманду е по-добрият избор. И въпреки опостушителното земетресение от 2015 година днес непалската столица вече се е възстановила и изглежда по-привлекателно откогато и да било.

Катманду

Източник: iStock

Катманду