Нараствайки с повече от 100 000 нови жители годишно, най-големият град в Канада продължава да се развива. Но бумът на населението не е променил характера на Торонто. Известно отдавна с мултикултурализма и разнообразието си, мястото прави значителни инвестиции в обществения транспорт и технологиите.

В града се говорят повече от 140 езика, като тук привлекателността за новодошлите става все по-голяма, разказва BBC.

Въпреки това е необходимо известно време, за да се оцени напълно потенциалът, който Торонто предлага на жителите.

"Градът не се отказва лесно от тайните си", казва Алиса Джеймс, родом от Торонто и автор на блога в Alyssa Writes.

"Обичам Торонто, но наистина трябва да го опознаете, за да го обикнете", допълва тя.

Сред тези малки тайни са плажовете около града. "Хората не мислят за Торонто като крайбрежие или плажове, защото ние не сме близо до океана, но имаме големи езера", каза Брус Поон Тип, който е живял в града от 27 години и основал G Adventures.

"Водата е чиста и брегът е развит по начин, който увеличава качеството на живот", коментира Тил.

Плажовете, които се намират само на 10 километра източно от центъра, също са място на международно известен джаз фестивал, който се провежда всеки юли.

Торонто е известен и с многообразието от паркове и места за разходка. Според скорошно проучване на MIT градът се нарежда на четвърто място в света по най-гъст зелен пояс.

Градът е чист, безопасен и сигурен. А същевременно мястото е център на иновации и е изключително разнообразен, що се отнася до културата.