Омръзнало ви е от шумни заведения и тълпи хора по време на почивката ви? Решение има.

Собственикът на фитнес зали Джим Уортингтън е имал само една цел за луксозното пътуване, което планирал за рождения ден на своята приятелка Ким Левинс: усамотеност. "Исках да бъдем на 100% далеч от който и да било", казва той пред Bloomberg. "Това бе 30-тия ѝ рожден ден и исках да споделя момента само и единствено с нея".

Затова той запазва стая в Gladden Private Island - частен хотел на 40 километра от централноамериканската държава Белиз. Хотелът отвори врати през декември м.г. и има само един апартамент. Самият остров пък е по-малко от 4 000 кв. м. "Можеш да отидеш от единия до другия край и ще ти отнеме по-малко от 30 секунди", казва Уортингтън. И планира да се върне още много пъти там.

Снимка 362319

Източник: Gladden Private Island

Нощувката за двама струва по 2 950 долара на вечер, като срещу тази сума получавате и пълен екип, който се грижи за всяка ваша нужда - когато имате такава. А в останалото време "даже не можете да разберете, че те са там". Ключът към това е, че островите всъщност са два - на по-големия е самата вила, а генераторът на ток, служителите и всичко останало нужно са на по-малкия.

Във всяка стая пък има малки червени лампи, които светват, когато някой от служителите се запътва пък по-големия остров.

Снимка 362320

Източник: Gladden Private Island

Gladden е дело на Крис Кролов, който води предаването Island Hunters, и е прекарал последните 20 години в продаването и отдаването под наем на частни острови.

Локацията също е приказна, а най-хубавото е, че до острова се стига с един полет от големите хъбове в Северна Америка и 30-минутно пътуване с хеликоптер до острова. Въпреки че в хотела има две спални и може да приеме общо четирима гости, 70% от резервациите идват от двойки като Уортингтън и Левинс.

Снимка 362318

Източник: Gladden Private Island