"Стартирай 4.0" - първият по рода си у нас конкурс за дигитална трансформация на българската индустрия, спечели първа награда в категорията "Зелена инициатива" на b2b Green awards 2022. "Стартирай 4.0" е организиран от Schneider Electric, лидера в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията. Фокусът на конкурса е разбирането, че иновациите водят до намаляване на оперативните разходи, Net ZERO, повишаване на ефективността и производителността и подобрен бизнес резултат. Това са основни предизвикателства пред световната индустрия в настоящия момент и целта на начинанието на Schneider Electric е средата в България да напредва с добро темпо спрямо глобалните тенденции.

Снимка 573913

"Благодарни сме за наградата и сме особено щастливи, че като организатор на конкурса "Стартирай 4.0" поставихме началото на конкретни действия за дигиталната трансформация в българската индустрия. В рамките на конкурса стана ясно, че при голяма част от предприятията у нас първите стъпки в тази посока все още не са направени. В умната ни фабрика в Пловдив ние вече реализирахме успешно този процес и екипът ни консултира компаниите как да изминат пътя към дигитализацията", сподели Калина Петкова, мениджър маркетингови комуникации на Schneider Electric България.

Право на участие в конкурса"Стартирай 4.0" имаха всички предприятия, произвеждащи продукти за крайно потребление у нас. Той се осъществи в партньорство с Професионалната асоциация за роботизация и автоматизация (ПАРА), както и с участието на "Либхер Хаусгерете Марица", "Монделийз Интернешънъл"и "Коника Минолта". В конкурса се включиха над 30 предприятия. Победителите "Куминяно Фрут" ООД и "Обединена млечна компания" ЕАД получиха приложенията Machine Advisor, Augmented Operator Advisor и Machine SCADA Expert на Schneider Electric, а "Дзобеле България" ЕООД заслужи наградата на "Коника Минолта" - смарт видеорешението Mobotix.

Снимка 573911

През 2021 Schneider Electric бе обявена за най-устойчивата компания в света като зае 1-во място в годишния индекс за 100-те най-устойчиви корпорации в света на Corporate Knights.