След старта на сезонните директни полети до Барселона в края на април, "България Еър" обяви пускането на нова линия до каталунската дестинация. В началото на май 2023 година българският авиопревозвач подписа договор с Iberia, с който включва Барселона като втора кодшеър дестинация.

Всички полети по линията ще бъдат оперирани от националния превозвач на България, а испанската авиокомпания ще издава билети за двете отсечки на своя бланка. Съвместният договор между двете авиокомпании включва още и линията София - Мадрид - София, по която също основен опериращ превозвач е националният превозвач на България.

Снимка 584276

Източник: iStock

Благодарение на договора за сътрудничество между "България Еър" и Iberia много от предпочитаните летни дестинации са още по-достъпни на прага на отпускарския сезон. Освен като крайна точка, Барселона е и удобен трансферен пункт за пътниците на националния превозвач, които желаят да посетят някои от най-атрактивните дестинации на Иберийския полуостров - Порто, Билбао, островите Менорка и Ибиза и много други.

По този начин авиокомпания "България Еър" още веднъж разширява мрежата от дестинации, които предлага на своите пътници. Слънчевите Лас Палмас и Тенерифе ще продължат да бъдат само на един билет разстояние и през този сезон с удобен трансфер в Мадрид.

"България Еър" сключи договор с испанската Air Europa за вътрешни полети в Испания и Португалия

"България Еър" сключи договор с испанската Air Europa за вътрешни полети в Испания и Португалия

Очакванията са и за по-атрактивни цени при пътуванията

Полети по линията София - Барселона - София ще бъдат изпълнявани през целия летен сезон, който бележи края си на 28 октомври. Разписанието включва две честоти на опериране седмично - вторник и събота, което дава възможност за едноседмична ваканция или кратко приключение с богато културно-историческо наследство, златни плажове и кристално чисти води.

Най-ниската цена за еднопосочно пътуване до магнетичната Барселона е само 95 евро в икономична класа и включва ръчен багаж до 10 кг., дамска чанта или лаптоп, безплатен кетъринг на борда, както и безплатен check-in 24 ч. преди полет.

Разширяването на договора за сътрудничество с испанската авиокомпания Iberia е поредната стъпка, която националният превозвач прави в стремежа си да гарантира на своите пасажери богата мрежа от атрактивни дестинации на конкурентни цени и при изключително добри условия.

"България Еър" с полети до екзотични дестинации

"България Еър" с полети до екзотични дестинации

Заедно с партньорите на авиокомпанията "Condor" и "Air Mauritius"