Пълно откъсване от шума, хаоса и тълпите хора - ако това описва вашата мечтана ваканция, значи е време да посетите острова Лорд Хоу. На това изключително красиво кътче земя могат да спят само по 400 човека на вечер.

То се намира на малко повече от 800 километра от Сидни в тюркоазените води на Тасманово море. Лорд Хоу е част от верига острови, които са формирани от волканично изригване преди 7 милиона години, разказват от CNBC, позовавайки се на National Geographic.

Снимка 400100

Източник: iStock

Посетителите там могат да се разходят из пещерите на острова, да изкачат вулканични върхове или да се насладят на най-южния коралов риф на Земята.

Лорд Хоу е дом на около 380 души, а също така там има място за настаняване на не повече от 400 туристи. Това означава, че ограничен брой туристи могат да посещават острова. Повечето места за настаняване са малки бунгала.

Снимка 400099

Източник: iStock

Свободните места са наистина малко, но за сметка на това са скъпи. Нощувка там може да струва около 100 000 долара.

Причината за ограниченията на боря туристи е желанието на местните власти да опазят уникалната природа на острова. През 1982 година Лорд Хоу беше вписана в Списъка за културно и природно наследство на ЮНЕСКО.