Частният карибски остров на Ричард Брансън - остров Москито ще може да бъде посещаван от туристи. Желаещите ще могат да наемат личното му имение като цената започва от 25 000 долара на вечер. В имението могат да се настанят 22 гости в три вили, пише Business Insider.

Милиардерът, чието състояние възлиза на 4,9 милиарда долара, купува острова за 10 милиона долара през 2007 г. Малко след като го купува Брансън започна да строи пътища на територията, според говорител на Virgin Limited Edition.

До 2015 г. островът вече разполага с пътна инфраструктура. По това време приключва и строежът на частното имение на Брансън. Междувременно милиардерът продава девет частни парцела на острова на анонимни купувачи, където ще бъдат построени вили.

Имението на Брансън е първото, отворено за наематели, а някои от другите имоти ще бъдат отворени по-късно през 2021 г., казва говорител на Virgin Limited, цитиран от Business Insider.

Цената за резервация на имението започва от 25 000 долара на вечер в периода между 1 юни и 30 септември. Ако потенциалният наемател не иска да резервира цялото имение, ще има възможност да се наемат стаи за гости, които започват от цени на 12 000 долара на вечер, с опцията за резервация на допълнителна стая за 2000 долара.

В цената се включва храна и напитки, услугите на готвача във вилата и достъп до съоръжения за отдих на остров Москито. Всяка от трите вили в имението Брансън има собствен басейн.