Руската федерална агенция по туризма (Ростуризъм) може да стартира чартърни полети до Турция и Египет, каза ръководителят на агенцията Зарина Догузова, предаде ТАСС.

Чартърните полети за руснаци до тези страни може да се появят още през май, в момента се работи в тази посока, обясни шефът на Ростуризъм. Сега има директни полети до Истанбул и някои египетски курорти, но това не е достатъчно, подчерта тя.

В допълнение към организирането на чартъри, отделът планира и да увеличи редовните полети. Догузова подчерта, че всичко това е необходимо, за да започнат туроператорите да реализират планираните обеми.

Какво се случва с имотите на руснаците и украинците по морето?

Какво се случва с имотите на руснаците и украинците по морето?

Фирмите, които стопанисват и поддържат имоти на чужденци не получават парите за услугите си

Ростуризмът, заедно с Министерството на транспорта и Федералната агенция за въздушен транспорт работят за увеличаване на достъпността на чуждестранни пътувания до най-популярните дестинации за руснаците.

Сега руските туристи могат да отидат на почивка, освен в Турция и Египет, в ОАЕ, Шри Ланка, Катар, Бахрейн и Сейшелите, а през втората половина на май се планира стартирането на директни полети до Малдивите.

България отстъпи пред Турция като най-любима дестинация на руснаците за покупка на имот

България отстъпи пред Турция като най-любима дестинация на руснаците за покупка на имот

Според годишната класация на руски портал

Възможно е също да стигнете до някои страни с трансфери.

Пътуването в Русия е поскъпнало с 12%, а пътуването в чужбина ще струва средно с 30% повече спрямо същия период на миналата година. Скокът в цената на задграничните пътувания до 30% се дължи на факта, че транспортът вече е ограничен, тъй като няма евтини чартъри.