За Сейнт Мориц могат да се кажат много неща - той е един от най-известните и скъпи ски курорти в света, превърнал се е в емблемата на алпийския зимен туризъм, а също така два пъти е бил домакин на Зимни олимпийски игри.

Освен това той не е достъпен за обикновени хора. Там до хотелите с 5 звезди и ски пистите имат само отбрани гости - милиардери, кралски особи и известни личности.

Снимка 405453

Източник: iStock

Историята на Сейнт Мориц започва през 1864 година, когато първите туристи отсядат там за коледните празници.

Малко повече от 80 години по-късно - през 1928 година, там са организирани първите официални Зимни олимпийски игри. По-късно през 1948 година в швейцарския курорт се провеждат такива за втори път.

Сейнт Мориц е и първото място на Алпите, където се провежда голф състезание, а също и така там е изграден един от първите ски лифтове в Швейцария.

Снимка 405456

Източник: iStock

И още - в курортът са снимани два от филмите за емблематичния Джеймс Бонд - "Шпионинът, който ме обичаше" и "Изглед към долината на смъртта".

Сред известните личности, били гости на Сейнт Мориц, са Клаудия Шифър, Лиз Хърли, Кейт Мос и Робърт Де Ниро. Там са отсядали и редица кралски особи, включително шведското кралско семейство, Принц Едуард, Вилем-Александър Нидерландски и много други.

Гостите с частни самолети кацат на близкото летище, а останалите могат да ползват самолетите на PrivateFly срещу цена от около 9500 долара.

Снимка 405454

Източник: iStock