В съвременния свят всеки се стреми към баланс между работата и личния живот. Но ако искате да бъдете богат и успешен предприемач, това не е вариант - трябва да сте готови да работите много усилено.

"Ако трябва да дам един съвет на някой, който мисли за започване на бизнес, казвам това: Забравете за баланса. Ще работите 25 часа на ден, 7 дни в седмицата, завинаги. Това е необходимо, за да бъдете успешни", казва пред CNBC канадският мултимилионер, финансов експерт и инвеститор в рисков капитал Кевин О'Лиъри.

Ще се конкурирате с тонове непоколебими хора, които искат да ви сритат задника. "Това е работа 24/7. Преодолейте го и се пригответе за това", добавя той.

Ако искате да сте богати, откажете се от баланса между работата и личния живот

Ако искате да сте богати, откажете се от баланса между работата и личния живот

Финансовата свобода изисква компромиси и жертване на личното време

О'Лиъри не е единственият паричен магнат, който препоръчва строг работен график. Милионерът, забогатял със собствени усилия, Грант Кардоун казва, докато повечето хора работят от 9 до 5, той работи 95 часа седмично. Ако искате някога да станете милионер, Кардоун съветва да последвате примера му.

От своя страна О'Лиъри е експерт в напрегнатата и здрава работа. Обикновено той става около 4:30 сутринта и жонглира с многобройните си начинания, сред които са да управлява инвестициите си, да изнася лекции в университети и да ръководи редица свои бизнеси.

Финансовият експерт е готов да вложи стотици хиляди долари в други предприемачи, но само когато е убеден, че ще работят изключително здраво, за да успеят.

4 неща, които богатите правят различно

4 неща, които богатите правят различно

Как може да се поучим от добрите им навици

"Най-големият мит, ако решите да станете предприемач, е че ще забогатеете за една нощ. На практика това никога не се случва. На повечето хора са им нужни години, а понякога дори десетилетия", обяснява О'Лиъри.

Въпреки това, когато става дума за предприемачество, парите не трябва да бъдат основната мотивация. Нещото, което трябва да ви води през тези дълги седмици и трудни предизвикателства, е преследването на личната свобода. Върху това трябва да се съсредоточите.

"Това е дълго, трудно пътуване, но си струва. Не става дума за алчност на пари, а за преследването на личната свобода. Ако сте успешен като предприемач, ще се освободите и за това си заслужава да се борите", твърди мултимилионерът.