Богатите наистина правят нещата различно. И стават все по-богати.

Например, средният доход на най-богатия 1% от американците вече е над 1.1 милиона долара. Те прибират 20% от всички пари в Щатите и тази цифра надминава предишните рекорди, показва изследване на Economic Policy Institute.

Но не само размерът на банковите сметки ги различава от останалите хора. Най-богатите имат някои навици, които, изглежда нямат общо с парите, но са общи за повечето от заможните.

Четат често, за да се самоусъвършенстват

9 от 10 от най-богатите казват, че прекарват по поне 30 минути на ден в четене, за да научат нещо ново или да подобрят уменията си.

Перфектният пример е Бил Гейтс: той чете по 50 книги на година. И казва, че въпреки че често пътува и се срещна с интересни хора постоянно, "четенето все още е основният начин, по който научавам нови неща.

Упражняват се често

Колкото по-заможен е един човек, толкова по-вероятно е част от деня му да е отделена за упражнения. 76% от най-богатите тичат или карат колело всеки ден. Ричард Брансън дори отдавна успеха си на упражненията: "Сериозно се съмнявам, че щях да съм толкова успешен в кариерата си (и щастлив в личния си живот), ако не бях поставил толкова голям акцент на здравето ми и добрата форма", написа той в блога си. "Започвам всеки свой ден с упражнения - дали ще е игра на тенис, колоездене, кайтсърф или нещо друго".

Работят много

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск признава, че работи по до 100 часа на седмица. И не е само той: 3 от 4 от богатите работят по 58 часа седмично.

Спортни натури са

Марк Зукърбърг е бил звезда във фехтовката в гимназията, CEO на Bank of America Браян Мойнихан е играл ръгби, а Джон Стюарт - футбол.

Хората, които се справят добре в кариерата си, са спортували активно в младежките си години, показва изследване. И спортът ги е научил на качества като самоувереност и лидерство, които са им полезни и в работата.

Това важи с още по-голяма сила за дамите: 94% от жените, които заемат високи управленски позиции, са спортували активно, показва проучване на Ernst and Young.