Луксозният апартамент в Париж, който някога беше собственост на покойния сексуален престъпник Джефри Епстийн, беше продаден за колосалната сума от малко над €10 милиона. Новият собственик е българският магнат Георги Тучев, който развива бизнес в областта на пластмасовите опаковки, съобщава Bloomberg. Бизнесменът е собственик на фирма "Готмар" в Съединение.

Имотът от 685 кв.м - два апартамента, обединени и преустроени от прочутия дизайнер Алберто Пинто, се намира в "една от най-разкошните сгради" на Avenue Foch с изглед към Триумфалната арка от ротондалната всекидневна, според вече неактивна обява, публикувана от Sotheby's.

Част от постъпленията от продажбата ще бъдат изплатени към жертвите на Епстийн

Припомняме, че той беше арестуван по обвинения в сексуален трафик през юли 2019 година при завръщането си в САЩ от Франция. Финансистът беше намерен мъртъв в килията си в американския затвор месец по-късно.

Сделката между JEP - френска компания, собственост на наследниците на Епстийн и Георги Тучев е била завършена на 29 юни, според акта на имота, видян от Bloomberg. Propriétés Parisiennes Sotheby's International Realty посредничи при сделката срещу такса от  €420 000. Първоначално домът беше обявен за  €11,9 милиона.

Луксозен имот в Ню Йорк само с една спалня, но колкото цял апартамент, се продава за $40 милиона

Луксозен имот в Ню Йорк само с една спалня, но колкото цял апартамент, се продава за $40 милиона

Жилището заема цял етаж в емблематичната сграда на Ritz-Carlton

Разположен на втория етаж и с тавани, високи пет метра, апартаментът има няколко приемни стаи и спални, включително главна спалня с мраморна баня, сауна и фитнес център. В апартамента е добавена и стая за масаж.

Твърди се, че именно в имението на Епстийн, наследниците му вече са изплатили над $121 милиона на 136 души, които са го обвинили в малтретиране.

Финансистът и кралските особи

Епстийн прекара десетилетия в създаване на дебели на връзки с американския и британския елит и скандалът помете позициите сред видни финансисти, предприемачи, политици и дори кралски особи, които бяха опетнени от връзката си с осъдения сексуален престъпник.

Британският принц Андрю трябваше да се оттегли от обществени задължения след катастрофално телевизионно интервю за връзките му с Епстийн. Джес Стейли внезапно се оттегли като главен изпълнителен директор на Barclays, след като британските регулатори споделиха с Barclays предварителните констатации от тяхното многогодишно разследване на това, което той каза на борда на банката за връзката си с Епстийн. 

Всички отричат категорично да знаят или да са участвали в подобно нещо.

И други имоти на Епстийн са обявени за продажба

Градската къща на финансиста в Манхатън, Ню Йорк - огромно варовиково имение, беше обявено за продажба около година след смъртта му и закупено от бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs Group Майкъл Дафи за $51 милиона през 2021 година.

Два частни карибски острова, принадлежали на Епстийн, бяха обявени за продажба по-рано тази година за $125 милиона.

Париж има план да направи 40% от жилищата в града достъпни за хора с нисък доход

Европейската столица с едни от най-скъпите жилища има план да направи 40% от домовете достъпни за хора с нисък доход

Проблемът, който градът смята да реши, е безспорен