Новият луксозен воден транспорт пристига под водата. Да, защото не става дума за поредната скъпа яхта, а за частните луксозни подводници, които се превръщат във все по-голям хит сред богатите.

Подводните лодки предлагат удобствата на луксозна яхта, заедно с уникалните възможности на подводниците. Всъщност, можете да седнете удобно и да се насладите на невероятни морски гледки, на стотици метри под морската повърхност.

Съществуващите днес частни подводници съчетават технологии от последно поколение и елегантен дизайн и предлагат различни опции по отношение на размер, форма и вътрешно пространство, става ясно от техните каталози.

Най-голямата и луксозна яхта в света беше "задържана" в Германия

Най-голямата и луксозна яхта в света беше "задържана" в Германия

Луксозното имущество сред руския елит привлече особено голямо внимание след началото на войната

Впрочем, има и частни подводници, които могат да се поберат и транспортират в по-голяма яхта. Има и напълно независими.

Първата в света суперлуксозна подводница се казва Neyk и е разработена в сътрудничество между Ocean Submarine, MTU, Rolls-Royce и Bosch. Тя разполага с впечатляваща наблюдателна зона с обзор от 270 градуса, разположена на носа й. Освен това има собствена библиотека и салон за гости с пространство за поне 20 души. Сред останалите екстри са бар и напълно оборудван камбуз.

Интериорът е със същия диаметър като на частен самолет. Всеки клиент може да поръча собствен дизайн на мебелировката. Осветлението и климатичната инсталация също са изграждани спрямо желанията на хората.

Подводницата достига 500 м дълбочина и да се движи с 15 възела. А цената започва от $2 милиона.

Играчка за милиардери: Най-голямата и скъпа яхта на света (Видео)

Играчка за милиардери: Най-голямата и скъпа яхта на света (Видео)

Проектът за суперяхтата е с дължина 229 метра и цена $800 милиона