Илън Мъск обяви пред Reuters, че вече се е преместил от Калифорния в Тексас, за да се фокусира върху новия завод на Tesla и дейностите на SpaceX.

"Най-важните неща за мен в момента са разработването на Starship в Южен Тексас и новата голяма фабрика на Tesla", каза той. "Престоят в Калифорния не беше задължително най-доброто прекарване на времето ми."

Освен възможност за фокусиране върху проектите му, 49-годишният милиардер вероятно ще получи и значително по-преференциално данъчно третиране, тъй като докато Калифорния има един от най-високите подоходни данъци в САЩ, Тексас не начисляват такъв налог.

Космическата компания на Мъск пуска сателитен интернет в Гърция през 2021-а

Космическата компания на Мъск пуска сателитен интернет в Гърция през 2021-а

Тя ще се превърне в голям конкурент за метните лидери в интернет услугите

Това едва ли е без значение, като се има предвид, че богатството на Мъск се изстреля от 27 до 155 млрд. долара от началото на годината, след като акциите на Tesla нараснаха с 670% за същия период. Така той е вторият най-богат човек в света след основателя на Amazon Джеф Безос.

Освен преместването си, Мъск критикува правителствената намеса в бизнеса и главните изпълнителни директори на други компании, тъй като според него те не се фокусират достатъчно върху продуктите, които представят.

"Ако прекарвате много време в презентиране и разглеждане на таблици, вие си губите времето", каза той. "Ако направим аналогия с войната, вие какво предпочитате - генерал, който стои в кулата си от слонова кост, или някой, който е близо до предните редици? Войниците ще се бият доста по-здраво, ако командирът им е до тях."

Според него компаниите в Силициевата долина оказват твърде голямо въздействие върху света, което с времето ще се понижава.