Истински богатите хора се отличават не само с големи суми в банкови сметки, но и с напълно уникална система на мислене и мироглед.

Милионерът Стив Зиболд събира данни за навиците и поведението на заможни хора в продължение на 26 години. През това време той се срещна и разговаря с много мултимилионери и милиардери, като изложи своите наблюдения в книгата "Как мислят богатите".

Основното, което Зиболд открива, е, че тайната на богатството не се крие в механизма за печелене на пари, а в мисленето, което отличава богатите хора от всички останали.

Ето осем от най-големите разлики, подбрани от ru.ihodl.com.

1. Богатите вярват, че парите са тяхно право

Всички останали са убедени, че богатството е привилегия.

Сиболд пише: "Мислителите от световна класа знаят, че в капиталистическите страни те имат право да бъдат богати, ако са от голяма полза за обществото". Обикновените хора вярват, че само малцина късметлии могат да станат богати. Тази разлика в мисленето ги кара да играят на лотарията, а потенциалните богати да работят. Последните са сигурни, че ако направят живота на другите по-добър, богатството им принадлежи по право.

Снимка 514663

Източник: EPA/БГНЕС

2.Богатите знаят, че собственият бизнес е най-бързият начин да се спечели състояние

Всички останали са убедени, че създаването на собствена компания е рисков бизнес.

"Истината е, че постоянната работа не е по-безопасна от собствения бизнес. На пръв поглед това изглежда парадоксално, но самонаетите имат възможност да търсят допълнителни източници на средства и да увеличават доходите по собствена преценка ", отбелязва Зиболд.

Разбира се, има определени рискове, свързани със стартирането на бизнес, но милионерите знаят, че рискът да не разгърнат потенциала си е много по-опасен. Хората с умове на богатите отварят компании и правят пари от тях, докато всички останали предпочитат стабилна заплата и пропускат шанса си да спечелят милиони.

"Повечето хора гарантират живота си в постоянна нужда, като остават на работа със скромна заплата, индексирана ежегодно", добавя Зиболд.

3. Богатите разбират, че умът е ключът към успеха.

Всички останали са убедени, че е необходимо много учене, за да се направи състояние.

Зиболд пише: "Ако шестиците в гимназията бяха ключът към богатството, всеки завършил колеж, завършил с отличие, би бил милионер. Състоянието обаче зависи повече от здравия и находчив разум, отколкото от способността да се запомня информация и да полагат успешно изпити."

Как да развиете интелигентност в себе си? Опитайте се да погледнете в главите на богатите хора и да разберете какво мислят и как управляват парите си.

Снимка 321808

Източник: Getty Images

4.Богатите вярват в екипната работа

Всички останали са убедени, че създаването на състояние е индивидуален процес.

"Милионерите знаят, че надеждният екип е от съществено значение в живота и се фокусират върху намирането на талантливи хора, които могат да помогнат за реализирането на определени идеи и планове.

Най-голямото богатство се създава от комбинираните умствени и физически усилия на хората ", пише Зиболд. Той твърди, че богатството зависи до голяма степен от нашата среда.

5. Богатите знаят, че е лесно да печелите пари

Всички останали са сигурни, че всеки долар е труден за придобиване.

Зиболд пише: "Хората винаги са вярвали, че богатите са по-умни, по-образовани или по-късметлии. Разбира се, това са заблуди. " Богатите знаят, че парите идват от идеи и решаване на проблеми. Колкото по-успешно е решението, толкова по-висока е наградата. Милионерите нямат специални тайни. По-голямата част от хората са възпрепятствани само от своите ограничаващи ги вярвания.

Снимка 505271

Източник: архив ЕПА

6. Богатите разбират, че за да забогатееш, трябва да мислиш

Всички останали са убедени, че парите се печелят от упорит, досаден труд.

Сиболд обяснява, че средната класа мисли линейно за парите: единственият начин за увеличаване на доходите е да се работи по-усилено. Той пише: "Богатите знаят, че трябва да мислите за големите пари по нелинеен начин. Творческото мислене се цени най-много в света. За да печелите големи пари, тренирайте ума си да търси решения на сложни проблеми."

7. Богатите вярват, че парите са свобода

Всички останали са убедени, че парите са ограничение.

"Заможните хора виждат парите като творчески инструмент, който разширява обхвата на възможностите за тях и техните семейства", казва Зиболд.

За разлика от тях обикновените хора гледат на парите като на "голям потисник". За богатите парите са критичен ресурс, който отваря безкрайни възможности. Бедните демонизират и отричат ​​тяхното значение. С това отношение не е чудно, че са бедни.

Снимка 488899

Източник: GettyImages

8.Богатите работят за себеизразяване

Всички останали работят за самите пари.

Зиболд казва: "Милионерите знаят, че работата само за пари е най-лошата стратегия за създаване на богатство." Той съветва да не се търси работа с най-висока заплата, а да се търси професия с най-голям творчески потенциал. След като намерите такова занимание, вложете цялото си сърце и душа в него, за да станете един от най-добрите специалисти във вашата област. За това ще бъдете възнаградени с необикновено богатство.