Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира отрано своето лято. Милиардерът се е сдобил с два съседни имота в популярна туристическа дестинация край езерото Тахо още през декември.

За да запази покупката на стойност $59 милиона в тайна обаче, 34-годишният технологичен лидер е осъществил процедурата чрез дружество с ограничена отговорност, използвайки услугите на експерт, пише Business Insider.

Снимка 421388

Източник: Oliverlux.com

Сделката включва и споразумение за конфиденциалност, част от което е и да се изтрият всички снимки на имота от онлайн пространството. Както знаем обаче, в интернет нищо не остава тайна.

Единият от имотите, наречен The Carousel Estate се намира на западния бряг на езерото и е закупен за $22 милиона. Той е разположен на 14 164 квадратни метра и излиза извън град Тахо.

Снимка 421387

Източник: Oliverlux.com

Имотът включа 70 метра частна брегова линия от езерото. Пристанището има място за 15-метрови яхти и допълнителни шамандури, в случай, че приятелите на Зукърбърг му ходят на гости по вода.

Снимка 421385

Източник: Oliverlux.com

Придобивката на милиардерът има заден двор с барбекю, устроен за събирания. Основата сграда в имота има всекидневна с висок таван и камина на дърва, 8 спални и 9 бани както и голяма кухня.

Сградата е разделена на 3 жилищни части, свързани с преходни помещения. Имотът разполага и с отделна сграда за домакина с 3 спални и една баня.

Снимка 421384

Източник: Oliverlux.com