Часовникът, който е единствен по рода си - Patek Philippe Grandmaster Chime, бе продаден на благотворителен търг в Женева за рекордните 31 млн. долара. Той разбива рекорда на модела Rolex Daytona, който отново е продаден на аукцион за 17.7 млн. долара през 2017 г. и е бил притежание на Пол Нюман, пише CNBC.

Часовникът на Patek e бил продаден като част от търга Only Watch в Женева, проведен от Christie's в подкрепа на изследването на мускулната дистрофия тип Дюшен (заболяване, което предизвиква прогресивна мускулна дегенерация), а купувачът остава тайна. Специално за аукциона производители като Patek, Audemars Piguet и F.P. Journe са създали уникални часовници, които са пожелани от най-добрите колекционери по целия свят. Според участниците в търга, фактът, че продажбата е за благотворителност, е помогнала за по-високите цени на офертите.

Снимка 452333

Източник: Patek Philippe

Референтният номер 6300A-010 на Patek Philippe Grandmaster Chime е единственият по рода си, който е произведен от неръждаема стомана, материал рядко използван от швейцарския производител. Той има цели 20 функции. Освен това разполага с цели два циферблата, като единият е разположен на задната част. За целта часовникът има патентован механизъм за обръщане. Така цветът може да е сьомга или черен. Има циферблат от 18-каратово солидно злато и каишка от алигаторска кожа.

Huawei показа новия си умен часовник

Huawei показа новия си умен часовник

Стилен дизайн, дълъг живот на батерията и цена от под 500 лева