Според списъка на милиардерите на Forbes в Индия живеят 118 милиардери - и повечето от тях са мъже.

Първото място заема Мукеш Амбани, 63-годишният председател на конгломерата Reliance Industries. Според изчисленията Амбани има богатство на стойност 88,6 милиарда долара и е най-богатия човек в Азия и петият най-богат в света.

Но и пет жени се нареждат сред милиардерите в Индия. Най-богатата жена в страната е Савитри Джиндал, 70-годишната председателка на многомилиарден конгломерат Jindal Group, основан от покойния й съпруг. Джиндал притежава 7,1 милиарда долара, което я прави 12-ият най-богат човек в Индия.

Списъкът на индийските жени милиардери включва и ръководители на фармацевтични, софтуерни и други компании.

Ето кои са петте най-богати жени в Индия, които управляват общо 18 милиарда щатски долара.

5. Радха Вембу

Тя бизнесдама и собственик на мажоритарен дял в Zoho Corporation- индийска компания за разработка на софтуер. Компанията основана от по-големия й брат през 1996 г.

Нетна стойност на богатството: 1,2 милиарда долара

Възраст: 48

4. Смита Кришна-Годрей

Нетна стойност на богатството 2,3 милиарда долара

Възраст: 70

Гордей притежава една пета дял от семейния гигант Godrej Group за 4,7 милиарда долара за масови потребителски стоки, който произвежда продукти, като уреди за дома и мебели.

3. Лина Ганди Тевари

Тевари е председател на частната, базирана в Мумбай фармацевтична компания USV, която е основана от покойния й баща и носи годишни приходи от 449 милиона долара.

Нетна стойност на богатството: 3 милиарда долара

Възраст: 63 години

2. Киран Мазумдар-Шоу

снимка: Facebook

Тя е председател и управляващ директор на Biocon Limited, компания за биотехнологии със седалище в Бангалор, Индия, основана от самата нея през 1978 г. В момента това е най-голяма биофармацевтична фирма в Индия - Biocon. Шоу е и бивш председател на Индийския институт за управление в Бангалор.

1. Савитри Джиндал

снимка: Facebook

Джиндал е председател на Jindal Group, компания с интереси в стоманата, енергетиката, цимента и инфраструктурата, която е основана от покойния й съпруг Ом Пракаш Джиндал.

Нетна стойност на богатството: 7,1 милиарда долара

Възраст: 70