През последните няколко години гейм феновете очакваха с нетърпение новата игра на полското студио CD Projekt - Cyberpunk2077. Не само те, но и инвеститорите възлагаха големи надежди на новия проект на компанията, а това успя да превърне създателите ѝ в милиардери.

Скоро след дебюта на играта и разочарованието на феновете обаче те изгубиха този престижен статус. Но сега единият от тях - Марчин Ивански, отново е милиардер, но този път благодарение на публикация в Twitter на Илън Мъск.

Cyberpunk2077 струва на основателите на полската CD Projekt $700 милиона

Видеоиграта, която първо направи двама поляци милиардери, а след това им струва $700 милиона

Анализаторите очаваха тя да донесе над 1 милиард долара приходи

През миналата седмица нетното състояние отново се е изкачило над 1 милиард долара, според Forbes, след като акциите на CD Projekt поскъпнаха с 40% и се изкачиха нагоре от дъното в цената им, достигнато на 8 януари. Преди това той изгуби 400 милиона долара.

В края на миналата седмица основателят на Tesla пусна хаштаг "#bitcoin", а най-голямата криптовалута поскъпна с 16% до края на търговията в петък. Ден преди това пък той пусна снимка на обновеното табло и волан на Model S.

На екрана на таблото пък се виждаше обложката на най-популярната игра на CD Projekt - The Witcher, по която беше пуснат сериал. Под снимката той коментира, че след модернизирането на таблото шофьорите вече могат да играят и новата Cyberpunk.

След неговият туит акциите на полската компания поскъпнаха със 17%. След това те изтриха част от ръста си, но това беше достатъчно за Ивански да завърши седмицата като милиардер.

Необичаен волан застрашава продажбата на обновения Tesla Model S

Необичаен волан застрашава продажбата на обновения Tesla Model S

На мощния бордови компютър, можете да играете най-модерни игри