В разгара на лятото Разград ще бъде домакин на безпрецедентен форум „Панаир на труда". По проект на Великобритания пристигат двайсетина работодатели от кралството, развиващи бизнес в областта на селското стопанство - земеделие и животновъдство, съобщава електронното издание"Разград онлайн".

В отделни зали бизнесмените ще представят фирмите и дейностите, които развиват. По този начин те ще отправят оферти на безработни и работещи от България, желаещи да поработят сезонно в държавата - домакин.

Панаирът на труда е насрочен за 4 и 5 юли в хотел „Разград". Там, подобно на търговските изложения, английските работодатели ще подредят свои рекламни щандове за търсещите работа българи от цялата страна.

За целта още през април бюрата по труда ще разпространят предварителни анкетни карти за набиране на първата порция кандидати.

Подобен род висш форум се провежда за първи път в страната. По време на панаира ще бъде създадена такава организация, че в Разград да могат да дойдат хора без препитание от всички краища на България.