България участва в специализираното международно изложение за конгресен туризъм и инсентив-пътувания IMEX, което се провежда от днес до 19 април 2007 г. във Франкфурт на Майн, Германия.

Държавната агенция по туризъм организира щанд от 34 кв.м. с отвореност от две страни, като на него освен ДАТ се представят и следните туристически фирми и организации: Национален дворец на културата, ТА "Александър Тур", ТА "Стела Турс" и "Бългериън Вип Турс".

Представителите на българския щанд ще имат среща с водещи мениджъри от Kempinski Germany, Starwood Hotels, с Руската асоциация за бизнес-пътувания и др.

IMEX е най-голямото изложение в световен мащаб, посветено на конгресните пътувания и предназначено единствено за професионална публика.

Въпреки че се провежда в Германия, по своята същност IMEX е мултинационално изложение и привлича вниманието на професионалисти от цял свят.

В него ежегодно участват над 3300 изложители от 150 страни и региони, като сред тях присъстват водещи мениджъри от авиацията, рент-а-кар компании, конгресни центрове, круизни компании, национални  и регионални туристически организации и бордове, хотелски вериги, спа-центрове, голф-дестинации, изложбени центрове и т.н.

Посетителите са компании от цял свят, търсещи отлични възможности за семинари, инсентив-пътувания, team-building, конгреси, конференции.