България участва на най-голямото туристическо изложение в световен мащаб, което отваря врати днес в Берлин. Официалната българска делегация се води от председателя на ДАТ Анелия Крушкова.

ИТБ Берлин е най-голямото туристическо изложение в световен мащаб, като тази година ще се проведе неговото 41-во издание.

Всяка година през пролетния борсов сезон ИТБ Берлин съсредоточава усилията на цялата туристическа индустрия, като на този форум си дават среща представители на туристически бордове, хотелски вериги, авиокомпании, летища и туроператори от Европа, Азия, Африка, Америка, Австралия и Океания.

На тазгодишното издание на борсата се очакват около 11 000 изложители от 180 страни и региони и приблизително 160 000 посетители. Първите три дни от изложението са предназначени само за професионалисти в туристическия бранш, а през вторите два дни - 10 и 11 март, изложението е отворено и за масова публика.

Ръководството на ДАТ ще има редица срещи в рамките на изложението в Берлин - с председателя на Световната организация по туризъм (СОТ) Франческо Франджали, с Ернст Хинскен - председател на парламентарната комисия по туризъм в Германския Бундестаг и специален пълномощник на Федералното правителство по въпросите на туризма, както и с представители на Комисията по туризъм към Германския Бундестаг, с Гюнтер Илау -  ръководител на Работна група "Туризъм" към Българо-германския съвет за коопериране, с Клаус Лепле - президент на Германския съюз на туристическите агенции (DRV), с Петра Хедорфер - председател на УС на Германската национална туристическа организация (DZT).

Българската делегация ще се срещне и с представителите на големите немски туроператори, партньори на България - ТУИ Германия, Томас Кук, Реве Туристик и др.

Националния щанд на България на изложението в Берлин, организиран от Държавната агенция по туризъм (ДАТ), е на площ от 299 кв.м. и е на два етажа.