Четвъртото изложение за облекло и текстил "BGate 2006" ще бъде открито идната седмица в Международния изложбен център. Форумът продължава от 5 до 7 октомври.

На площ от 4000 кв.м 120 фирми ще представят своите нови колекции, възможности и идеи в бранша.

57 са текстилните фирми, останалите са производители на облекла. 17 фирми от Турция са заявили своето участие на изложението.

Това е най-важното събитие през годината за българската текстилна и модна индустрия, което се утвърждава като място, където си дават среща производители, вносители и търговци, било то за износ или реализация на вътрешния пазар.

Представени са както фирми подизпълнители на външни компании, по-популярни с думата ишлеме, така и фирми със стоки с български бренд.

100% са нараснали поръчките от българска страна за реализация на наши продукти на вътрешния пазар, в сравнениие със същия период на миналата година.

Според председателя на Асоциацията на фирмите от текстилната и модната индустрия у нас Петко Шишков, това е и единственото изложение, насочено от бизнеса към бизнеса.

Значимостта на събитието се потвърждава и от факта, че изложбената му площ е нараснала с 10% в сравнение с миналогодишното издание, а и става дума за една от най-сериозните индустрии в България, която формира значителната част от износа на Българя за ЕС, заяви Шишков.

Очаква се за откриването на изложението да пристигне проф.Рене Мардела, президент на Френската модна академия.