Взаимните фондове "Пайъниър" (Pioneer), които досега бяха достъпни в клоновете и офисите на Булбанк, вече се предлагат и в банковата мрежа на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. „Пайъниър" е първият общ продукт на трите български банки, част от UniCredit Group.

„Първият общ продукт на трите банки у нас, част от UniCredit Group, е резултат от успешното им сътрудничество в процеса на тяхната интеграция, която ще приключи в средата на 2007 г. Сега вече повече от един милион клиенти на трите банки ще имат достъп до инвестициите във взаимните фондове на „Пайъниър". Това, заедно с разширяването на броя на локациите, в които се предлага „Пайъниър", с клонове и на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, е реален измерител за клиентите за ползата от обединяването на финансовите институции от UniCredit Group в България", коментира Андреа Казини.

В клоновата мрежа на Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк клиентите могат да избират от 23 под-фонда на „Пайъниър". Сред фондовете с най-атрактивна история досега и с най-висока доходност до този момент са инвестициите във фондовете „Малки европейски компании", „Водещи европейски компании", „Акции Източна Европа", „Акции на възникващи пазари", „Европейски облигации", „Американски високодоходни корпоративни облигации" и др.

Чрез „Пайъниър" българите получават реален достъп до международните парични и капиталови пазари дори при разполагане с ограничени средства. Инвестицията във фондове е с висока ликвидност (има бърз и лесен достъп до вложените суми) и представлява възможност за осигуряване на средства за дългосрочни цели.

Фондовете на „Пайъниър" се управляват от висококвалифицирани професионалисти при пълна прозрачност на дейността.

Фондовете на UniCredit Group са лидер в България с активи под управление от около 43 млн. евро, което означава пазарен дял от около 28% по данни към средата на октомври 2006 г.
Активите под управление на „Пайъниър" по света са над 270 млрд. евро. „Pioneer Asset Management", компанията за управление на фондовете „Пайъниър" има рейтинг AM2+ по Fitch Ratings, което е най-високия възможен рейтинг за компания за управление на активи
Заедно Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, имат повече от един милион клиенти в България, над 3.3 млрд. евро активи и повече от 320 клонове и офиси в цялата страна.

Според очакванията на анализаторите ролята на взаимните фондове в нарастването на активите на домакинствата в България значително ще се увеличи в следващите няколко години.