Японските държавни облигации се покачиха до шест-месечен връх днес, след като U.S. Treasuries също се покачиха в следствие на спекулациите, че американските лихвени нива може скоро да започнат да се понижават. Цената на златото е нагоре, след като петрола направи възходяща корекция от най-ниските си нива, в следствие на растящата възможност от интервенция на пазара от страна на ОПЕК.

Доларът се запази в тесни граници, тъй като инвеститорите се ограничават от откриване на големи позиции заради предстоящите важни данни за американската икономика през седмицата.

Европейските акции отвориха на по-високи нива, повлияни от по-доброто представяне на Wall Street в понеделник. Анализаторите в Лондон, прогнозират растеж на основните индекси днес от 19 до 40 пункта.

Японският сравнителен индекс Nikkei-225 се понижи с 0.5%, докато широкия пазарен индекс на Азия MSCI остана без промяна днес.

Данните за продажбите на съществуващи домове в САЩ за август, които бяха обявени в понеделник показаха, че цените са паднали на годишна база за пръв път от 11 години насам. Спадът при продажбите обаче беше по-малък от очакваното. Данните за потребителското доверие на САЩ ще са на дневен ред по-късно днес, както и индексът за личното потребление, който е важен показател за инфлацията.

Десет-годишните японски държавни облигации се покачиха с 0.32 до ниво 135.31, което е най-високото им ниво от 9 март.  Доходността по 10-годишните облигации се понижи с 1 базисен пункт до 1.615%.

Японските пазари се раздвижиха след като доходността по американските дългови книжа се понижи до 7-месечно дъно в понеделник, в следствие на слабите данни от сектора на недвижимите имоти.