По информация на Boerse.de, производителят на двигатели и товарни камиони MAN може да се реши да премести монтажа на автобуси в Полша.

По този начин ще се търси изход от дефицитната ситуация във финансите на автобусното поделение на компанията, което през първото полугодие на 2007 е с € 13 млн. на червено. За същия период миналата година бяха регистрирани € 11 млн. печалби от автобуси.

Планът на компанията сочи, че до 2010 въпросната бизнес зона трябва да се доближи по показатели до отлично представящия се бизнес с тежкотоварни камиони.

В момента компанията е била в преговори с профсъюзите и желанието е да не се стига до уволнения.

Друга информация, която бе обнародвана днес, е че напредък по обединението между MAN, Scania и поделението за камиони на VW засега няма. Хакан Самюелсън, директорът на MAN, счита, че до края на годината може да има повече яснота по проблема.

Но и без обединение компанията от Мюнхен ще преживее. MAN държи 14.8% в шведската Scania. А има и оперативни задачи - осъвременяване на собствената продуктова линия. Не трябва да се пропуска и възможността да излезе някой нов кандидат за голямо поглъщане.