Мандрата в Бяла черква "Милки лукс" усилено настъпва на германския пазар. Благодарение усилията на ръководството, до края на лятото ще отвори свой филиал в Германия. Това съобщи собственикът на мандрата Илия Димитров.

1/3 от бялото саламурено сирене и кашкавал, произведени в Бяла черква, се изнася за САЩ, Русия, Бразилия, арабските страни с перспектива експортът да нарасне на 50 %.

Производствените помещения и новото модерно оборудване са по програма САПАРД.
Собственикът на мандрата разказа, че предприятието е едно от първите в региона, което придоби право да търгува в ЕС с млечни продукти.

Винаги сме предпочитали истинското българско прясно мляко за сиренето и кашкавала ни, въпреки че има внос на прясно мляко от Унгария с отлични показатели за белтъчини и масленост на по-ниска цена, каза след срещата Илия Димитров.