Какво можете да откриете в каталога? 

На www.moitepari.bg потребителите вече могат да се запознаят с условията на най-бързо отпусканите потребителски кредити в страната. Представени са офертите на 5 небанкови финансови институции: Credissimo, БНП Париба Лични Финанси, Easy Credit, Profi Credit и Ти Би Ай Кредит, като посетителите могат да кандидатстват онлайн за кредити на 3 от тях.

Офертите са изключително гъвкави и предлагат разнообразни условия: сумата, за която може да се кандидатства варира от 100 до 10 000 лв., срока за изплащането й от 8 седмици до 7 години, а срока за одобрение варира от 15 минути до 24 часа. В каталога детайлно са описани спецификите на всеки продукт, цел на кредита, отстъпки за лоялни клиенти и друга полезна информация.

Защо бързи потребителски кредити?
Каталогът „Бързи потребителски кредити" на www.moitepari.bg е в отговор на нуждите на  определена група клиенти, които по една или друга причина не могат да получат финансиране от банките. „Започнахме да получаваме все повече запитвания от страна на посетители на сайта за възможността да изтеглят кредит от небанкова институция", отбелязва г-н Камен Кънев, изпълнителен директор на МОИТЕ ПАРИ.

"В условията на задълбочаващата се криза, повечето банки сериозно затегнаха режима за отпускане на заеми. Условията, на които трябва да отговаря кредитоискателя се увеличават, а дори и той да успее да получи одобрение от банката не винаги сумата, която му се отпуска съответсва на желаната. На пазара се формира един голям процент от кредитоискатели, чиито нужди от финансиране остават непокрити. С разработването на каталога искаме да покрием нуждите именно на тези потребители."

Мисията на МОИТЕ ПАРИ е да бъде Българският Финансов Пътеводител. „Небанковите кредити са още една важна част от личният финансов портфейл на българина и ще се радваме да бъдем полезни на хората", допълва г-н Кънев. "От друга страна, се надяваме, че с тази стъпка правим крачка напред към по-голяма прозрачност в сферата на услугите от небанкови финансови институции.

Към момента в каталога не е включена информация за лихвени условия и погасителни планове, но се надяваме в близко бъдеще и това да стане, предвид промените в Закона за потребителския кредит, касаещи вече и небанковите финансови институции". Сред основните постулати в закона са задължението  всяка финансираща институция публично да оповестява размерът на ГПР за всеки отпуснат кредит над 400 лв. Новост отскоро е освобождаването от такса, когато заемът се погасява предсрочно. 

За МОИТЕ ПАРИ
МОИТЕ ПАРИ е част от международната финансова мрежа FinZoom Financial Guides Network (www.finzoom.com), която се състои от три аналогични портали за динамични сравнения на продукти от областта на потребителските финанси, в страните България (www.moitepari.bg), Румъния (www.finzoom.ro) и Турция (www.finzoom.com.tr).

Порталите обслужват над 100 милиона потребители от региона като мисията им е да подпомагат потребителите в намирането на най-добрите финансови продукти на пазара. 

До момента МОИТЕ ПАРИ успешно е разработила онлайн сравнения на кредити (ипотечни, потребителски, бизнес, авто кредити и лизинги), кредитни карти, депозити, взаимни фондове, застраховки „Гражданска отговорност" и „Авто-каско". В бъдеще предстой добавянето на нови продуктови категории в сравненията, както от финансовата, така и от не финансовата сфера.