На 7 октомври, неделя, се състоя Четвъртият благотворителен колоездачен пробег с маршрут 80 км от Боровец до София. Инициатор на събитието е сдружение „Един живот".

Целта на инициативата е да се съберат средства за крайно необходимото медицинско оборудване на детска клиника по хематология към МБАЛ „Света Марина", гр. Варна, и за построяването на хоспис за неизлечимо болни деца.

Въпреки лошото време и проливните дъждове фондацията успя да събере множество чуждестранни инвеститори в България, посланици  и служители на посолствата на различни европейски държави у нас. Най-малките участници бяха деца между 5-10 години. Тазгодишният пробег беше посетен и от министър Гайдарски.

Инициативата започна в 8.00ч. сутринта, когато участниците бяха извозени с автобуси до Боровец. Стартът на самият пробег в Боровец бе даден в 11.00ч. Групата се придружаваше от полицейски ескорт и медицински екипи, заедно с автобус за отпочиващите участници. Финалът на пробега и официалното посрещане на участниците бе в 17.00ч. пред хотел Хилтън.

Фондация „Един живот" е основана през 2004 г. от група съмишленици, чиято обединяваща цел е подпомагане на лечението на деца, страдащи от животозастрашаващи болести. В нейните инициативи участват представители на български и чуждестранни фирми, които са съпричастни към тежките социални условия, в които са поставени болните деца и техните семейства. Още с основаването си сдружението поставя начало на своята дейност с колоездачен пробег, в който се включват над 50 участника.

Таксата за участие бе 80лв. на човек, а за корпоративни отбори - 500лв. Всяка една компания можеше да вземе активно участие в събитието или да го спонсорира.

Генерални спонсори на събитието станаха IBM и Порше България.

Други водещи български и международни фирми, подкрепили инициативата са хотел Хилтън София, Wall, Allied Pickfords, Air Kona, WebFactory България, Onda, минерална вода "Девин", Фондация "Детство Сега", Europrint, Matador Energy Drink, The Sofia Echo, Вестникарска група България и Hochegger|BG Communications Consulting.

Набраните за миналата година средства от сдружение „Един живот" са използвани за ремонт и закупуване на оборудване на детското отделение към Инфекциозна болница „Проф. Иван Киров" в София. С други 20 000 лв. са финансирани належащи ремонтни дейности в Детското онкологично отделение на УМБАЛ „Свети Георги" - Пловдив.

Отчет за дейността, за набраните средства и изразходването им се публикува годишно на интернет-страницата на сдружение „Един живот" www.onelifebulgaria.org.