След като протестите на кремиковските работници се превърнаха в ежедневие за министрите, отчаяните работници започнаха да прилагат нови и оригинални техники за привличане на вниманието с цел някой да им обърне внимание и да реши проблемите им, които те скандират по улиците вече година.

Протестиращите работници най-демонстративно запалиха две чучела с образите на министъра на икономиката Петър Димитров и зам.-министъра Нина Радева, предаде агенция „Фокус".

Металурзите са пред Министерството на икономиката и енергетиката. След акцията на разгневените протестиращи, пжарникари се намесиха и угасиха чучелата. Чуват се скандирания и освирквания.

Преди да стигнат до Министерството на икономиката и енергетиката, осем души, оковани във вериги и със залепени уста водеха протестното шествие. Металурзите носиха двете чучела - символизиращи образите на министъра на икономиката Петър Димитров и заместника му Нина Радева. Надписите на чучелата гласят: „Пешо - последен валс" и „Нина - мандатът ти отмина".

Над 1000 кремиковски работници се събраха за днешния протест. Очаква се протестното шествие на металурзите да мине освен през Министерството на икономиката и пред Министерски съвет.
По-рано кремиковските работници блокираха за кратко движението на моста при кв. „Враждебна".