Засилват се сигналите, че прз август ще бъде взето решение за обединението между Commerzbank и Dresdner Bank, пише „Ханделсблат". 

Сделката между двете финансови институции не е невъзможна, но ще се осъществи трудно, твърдят вътрешни източници. Въпреки това има раздвижване в тази посока.

От два месеца двете банки проверяват внимателно  помежду си търговските си отчети.  "Комерцбанк", "Дрезднер банк" и концернът-майка Алианц се отказа от официални изявления. Вътрешни източници твърдят, че сливането ще приключи след  31 август.

Dresdner Bank възнамерява до края на месеца да раздели потребителския от фирмения бизнес и това да бъде вписано в търговския регистър. През последните месеци акциите на Алианц загубиха 30 на сто от стойността си, което доведе до загуби за "Дрезднер банк". Очакванията на Алианц след покупката на "Дрезднер банк" за 24 милиарда евро през 2001 година претърпяха крах. Освен Комерцбанк от Дрезднер банк се интересува и китайската  Development Bank и руската Sberbank.

"Комерцбанк" и "Дрезднер банк" са изправени пред проблема за оценката на акциите предвид финансовата криза. В същото време те не могат да удължават времето за преговори.

В чужбина Алианц изключи от банковите си активи марката „Дрезднер".