Новото BMW 7-Series вече официално е на българския пазар. Луксозният изцяло електрически седан беше представен ня 23 юни в София, като продажбите му е нас ще започнат през юли. Цената на модела е 262 750 лева с вкл. ДДС. В България BMW i7 може да бъде закупен от оторизирания представител на марката - М Кар.

Лимузината ще се предлага с всички варианти на задвижващата система - с двигатели с вътрешно горене, хибриди и в изцяло електрическа версия, каквато беше представена в столицата.

Новата 7 Series е важна не само като най-представителния модел на компанията от Мюнхен, но и като изражение на новата й продуктова философия, в която специално разработените гъвкави платформи могат да носят както електрическо, така и конвенционално задвижване.

Снимка 578755

Източник: BMW

На днешното събитие, проведено в хотел Hyatt Regency Sofia, от BMW представиха именно електрическата 7-Series - i7 във версията xDrive60. Тя разчита на двете електромотора със съвкупна мощност 544 к.с.и 745 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди, а батерията с капацитет 101,7 кВт/ч осигурява пробег от 625 км с едно зареждане.

Снимка 578748

Източник: BMW

Пробег от около 130 километра се осигурява само с 10 минути зареждане благодарение на опцията за бързо зареждане.

Снимка 578690

Тази версия на модела ще бъде последвана и от по-мощна модификация - i7 M70 xDrive. Този електромобил ще се предлага от следващата година, като ще развива мощност от над 600 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема по-малко от 4 секунди.

Клиентите на BMW ще имат възможност да се сдобият и с хибридния вариант M760e xDrive, при който мощността е 571 к.с. и 800 Нм. В тази случай водачите ще могат да разчитат на пробег от над 80 км само на електричество.

Колата изглежда като истинско произведение на изкуството, както отвън, така и отвътре. Силно впечатление правят горните фарове на автомобила, които са допълнени от кристални елементи с марка Swarovski. Задните фарове също запазват типичния за новите модели BMW L-образен дизайн.

Снимка 578751

Източник: BMW

Футуристичният вид на електрическият автомобил се допълва и от страничните хромирани детайли, както и от панорамния стъклен покрив. Целта е постигната: усещане за простор, свобода и комфорт, независимо дали седите на предните или на задните седалки.

И като стана дума за седалки, те са изработени от комбинация от текстил и кашмир, а по-интересното е, че задната дясна седалка предлага възможността за Lounge Seating - предната седалка се мести напред, докато задната се разпъва и предлага удобно излягане.

Снимка 578692

Пред задните седалки се разгъва и внушителен 31-инчов екран, който да предоставя кино изживяване за пътниците при по-дълги пътувания. В купето има общо 39 високоговорителя, които да допълнят усещането за истинско кино изживяване.

Софтуерът на електромобила предлага иновативна опция, наречена "Моите настроения", при което звук, светлина и температура в колата се напасват спрямо настроението на водача. Музиката за "Моите настроения" е композирана специално за BMW от Ханс Цимер.

Снимка 578752

Източник: BMW

Доста внушително е предното табло на електромобила, което идва с новия извит дисплей на BMW, чрез който се управляват функциите на i7. В допълнение обаче пътниците на задните седалки имат до себе си по-малки тъчскрийнове, с които да контролират индивидуално температурата, музиката и още много екстри.

Снимка 578693