Докато засега е напълно неясно какъв е статутът на пикапа Cybertruck на Tesla, конкурентният F-150 на Ford не просто, изглежда, ще е на пазара през пролетта на следващата година, но вече набира и гигантска фен-база, предаде Zero Hedge.

Тя се изразява в реализираните до момента над 100 хил. предварителни поръчки. До това число се стигна по-малко от месец, след като желаещите да се сдобият с возилото можеха да направят предварителна поръчка в системата на Ford.

"Ние сме изключително развълнувани от търсенето", каза говорителката на Ford Ема Берг. "Резервации се добавят непрекъснато."

Електрическият F-150 идва с 563 к.с и въртящ момент от впечатляващите 1050 Nm. Само през първия половин час след отварянето на функцията за предварителните поръчки достигнаха 44,5 хил.

Електрическият пикап беше тестван даже и от Байдън, който каза пред пресата: "Този съкър е бърз."

До момента Cybetruck има над 1 млн. предварителни резервации. Разликата обаче е, че докато F-150 генерира 100 хил. за около 3 седмици, пикапът на Tesla е в продажба от две години.

И в двата случая обаче производителите са готови да регистрират предварителна поръчка и само срещу първоначален депозит от 100 долара. Цената на F-150 стартира от малко под 40 хил. долара.