След премахването на "Assistant Driving Mode" през 2022 г. Google Maps може да прекрати функцията "Driving Mode" от своето приложение за Android през февруари 2024 г. Ход, описан от анализаторите като начин Google да накара потребителите да използват повече Assistant.

Кодовите низове, открити в текущото приложение Google Maps v14.52, показват, че оптимизираният потребителски интерфейс за режим на шофиране е на път да бъде премахнат от приложението за Android, съобщава 9to5Google.

За разлика от таблото за управление на Assistant Driving Mode, режимът за шофиране на Google Maps се появява като черна лента в долната част на дисплея на автомобила, след като потребителят е инициирал навигация.

Потребителският интерфейс на режима за шофиране на Google Maps осигурява лесен достъп до Assistant, Google Maps и стартер, който показва музика, подкасти, аудиокниги и други поддържани приложения за стрийминг, се споменава в доклада.

Google внедрява технология, която ще разтърси онлайн рекламата

Google внедрява технология, която ще разтърси онлайн рекламата

Рекламодателите няма да могат да следят поведението на потребители в различни сайтове

След това потребителите може да бъдат подканени в бъдеще просто да използват асистента на Google и да насочат AI с гласова команда за стартиране на режим на шофиранеци така да се задейства навигационния режим на Google Maps.

Android Authority пише в своя доклад, че по принцип взаимодействията само с аудио са по-безопасни, но решението на Google все още изглежда като стъпка надолу по отношение на функционалността на приложението.

Gemini-гейт: Излъга ли Google всички за способностите на чат бота си

Gemini-гейт: Излъга ли Google всички за способностите на чат бота си

Манипулирано демо видео и неуверени отговори помрачиха добрите първи впечатления от новия AI модел