Осмата генерация на Volkswagen Golf ще претърпи най-сериозните промени в 43-годишната история на модела, пише AutoExpress. Следващата версия на популярни хечбек ще бъде оборудван с хибридна технология, а VW ще го предлага с по-малко двигатели. Интериорът също ще бъде изцяло променен.

Очаква се официалното му представяне да бъде на шоуто във Франкфурт през 2019 г. Заедно с него ще бъдат показани и моделите от семейството I.D., които ще бъдат задвижвани от електрически мотори.

Пред британското списание Хърбърт Дайс, председател на борда на директорите, описва през какви промени ще премине любимият хечбек на Европа и предоставя ексклузивни снимки.

Снимка 306749

Източник: AutoExpress.co.uk

Осмата генерация на Golf ще използва обновена версия на шасито MQB, като се очаква това да намали теглото на автомобила с около 70 килограма заради по-леките материали.

Външният вид на модела няма да се промени коренно, като основните разлики ще са в предните и задни светлини, както се вижда на снимките.

Не така стои въпроса за интериора. Повечето физически бутони и циферблати ще бъдат заменени от дигитални дисплеи, а голяма част от функциите ще се контролират от един голям екран с тъчскрийн технология.

Снимка 306748

Източник: AutoExpress.co.uk

Golf 8 ще бъде и първият Volkswagen "мек хибрид". Представеният наскоро 1.5-литров бензинов мотор ще се предлага за автомобила, а настоящият 1.6-литров дизел ще бъде заменен от нов, 1.5-литров.

Очаква се спортните варианти GTI и R да бъдат около 250 и 350 к.с. съотвентно.